Купівля квартири в новобудові

Купівля квартири в новобудові може бути навіть більш вигідною, ніж придбання житла на вторинному ринку. Зазвичай забудовник пропонує купити житлоплощу ще на стадії будівництва. І чим ближче воно підходить до кінця, тим вищою буде ціна за квадратний метр. Таким чином, ви вкладаєте свої кошти в житловий комплекс в Києві або іншому місті, і далі чекаєте, поки закінчиться будівництво. Той, хто купить вже готову квартиру, істотно переплатить. Однак варто бути особливо обережними, а також потрібно враховувати безліч параметрів, за якими обирається квартира в «недобудові».

Ретельно перевірте забудовника

Це обов’язковий етап перед вкладенням грошей. Перевірте репутацію компанії, уточніть, чи є у неї вже завершені об’єкти, порадьтеся з юристом з приводу документів і договору купівлі-продажу — це ніколи не буде зайвим. Поважаючий себе житловий комплекс http://intergal-bud.com.ua/ua/projects/kiev/residential/current-offers/155/project/ буде готовий піти назустріч з усіх питань.

Визначтеся з бюджетом

Як ми вже сказали вище, ціна за квадратний метр в новобудові буде нижче, ніж на вторинному ринку. Але не варто реагувати з радістю на надто вже занижені ціни. Обов’язково уточнюйте вартість конкретного обраного вами варіанту квартири, а також будьте обережні, щоб не попастися в руки шахраїв, які будуть пропонувати демпінгові ціни.

Виберіть розташування будинку

Найчастіше недобросовісні забудовники вибирають найдешевші ділянки для своїх об’єктів. Тому вам варто провести «розвідку на місцевості» самостійно. Зверніть увагу на географію і ландшафт, висоту підземних вод і тип грунту, на наявність або можливість підведення всіх необхідних комунікацій, а також на близькість до автомобільних доріг, зупинок громадського транспорту, магазинах і установам.

Матеріали для будівництва

Безсумнівна перевага новобудов — використання сучасних високотехнологічних матеріалів. Найякіснішою (але і найдорожчий) буде цегляна кладка, а ось залізобетонні панелі будуть дешевими, а й з безліччю недоліків. Звертайте увагу на наявність несучих стін всередині будинку — від цього безпосередньо залежить можливість перепланування квартири на свій розсуд.

You may also like...