Аерація газону

Аерація газону – це необхідна робота для отримання гарного результату – зеленого газону на дачі. Згодом ґрунт газону ущільнюється і при цьому зменшується кількість кисню і вологи що надходять у кореневу систему, а також у ґрунті накопичується двоокис вуглецю, що уповільнює зростання трави.

Всі ці фактори призводять до зміни зовнішнього вигляду газону – з’являються “лисі” ділянки, сухостій, зростає мох, жовтіє трава. p align=”justify”> Дієвим засобом для поліпшення доступу кисню, поживних речовин і води до коренів є аерація, що зменшує щільність грунту шляхом її розпушення.
Аерацію слід призводить як у посушливі періоди, полегшуючи надходження води до коріння, так і під час дощів, коли потоки повітря швидше висушать зайву вологу, не даючи утворюватися гнилі.

Газонокосарка
Як практично перевірити необхідність виконання аерації газону:

– Виріжте лопатою невеликий шматок дерну; – подивіться на яку глибину йдуть коріння трави, перевернувши його зворотним боком; – якщо довжина коренів менше 2-5 см, то час зайнятися аерацією. Для ефективного виконання аерації газону ринок садового інвентарю представляє електричний аератор для газону потужністю 1300 Вт.

Щоб трава на дачі добре росла, слід прокласти шлях воді та повітрю до її кореневої системи. Аератор для газону має для цієї мети все необхідне оснащення – дев’ять заточень вертикальних ножів, які прорізають борозни в дерні глибиною до 10 мм, прокладаючи шлях повітря до кореневої системи. Ножі, що обертаються, також надрізають коріння трави, тим самим посилюючи її вегетацію і як результат – газон стає густішим за рахунок збільшення кількості зелених пагонів.
Аератор Stiga VE 30 оснащений травозбірником і має ширину захвату 30 см. Вага аератора склала 17 кг. Аератор – запорука гарного зростання газонної трави.

Розпушування ґрунту

Регулярна аерація дозволить надовго зберегти газон зеленим, соковитим та яскравим, оберігаючи його від можливих захворювань.

You may also like...