Підготовка до ремонту

Перед тим, як розпочати власне ремонт, необхідно дістатися до основи. Іноді, особливо в квартирах старої будівлі, цей процес може виявитися складнішим за обробку. Як приклад ми взяли типову однокімнатну квартиру в цегляному 14 поверховому будинку.

Незважаючи на те, що перепланування не передбачалося, внутрішні перегородки довелося знести через їхній жахливий стан. Також була видалена стара плитка, паркет, лінолеум, демонтовані двері. Підлога в різних кімнатах знаходиться на різних рівнях. Та й взагалі, про рівень будівельники на ті часи не особливо замислювалися. Перепади по висоті сягають 5-7см і більше.

Наливати нову стяжку поверх старої недоцільно, щоб не збільшувати навантаження на плиту перекриття та щоб не зменшувати висоту приміщення. Тож вирішено її видалити. Стара стяжка лежить на шарі піску, перемішаного з будівельним сміттям. Після просіювання цей пісок можна використовувати для нової стяжки. Якщо квартира знаходиться вище за перший поверх, то під піском можуть бути прокладені дроти освітлення нижнього поверху.

Потрібно вжити заходів, щоб не пошкодити їх, а своє проведення при капітальному ремонті, звичайно, потрібно робити нове. Стара штукатурка в подібних будинках містить багато піску і майже не тримається на цегляних стінах. Тому для нанесення нової штукатурки потрібно очистити стіни від старої. Те, що не вдалося зчистити – необхідно заґрунтувати. Ну, ось підготовка до ремонту, тобто демонтажні роботи закінчено. Залишилося тільки вивезти плоди своєї праці – будівельне сміття і можна приступати до творення!

You may also like...