Капітальний ремонт квартири

Капітальний ремонт відрізняється від косметичного тим, що при його проведенні підлягають модернізації та переробці глибші шари Вашого житла. Капітальний ремонт стає необхідним, якщо в квартирі сильно зносилися або прийшли в повну непридатність різні комунікації, наприклад водопровід, батареї центрального опалення, електрика, тріскаються стіни і зі стелі сипиться штукатурка. Під час капітального ремонту можна зробити часткове або навіть повне перепланування квартири, привівши житло у відповідність до Вашого способу життя.

Квартири в новобудовах часто продають без оздоблення, і навіть без внутрішніх перегородок, із вільним плануванням, у цьому випадку капітального ремонту теж не уникнути. Втім, якщо купується житлова площа з вторинного житлового фонду, Вам, швидше за все, без капітального ремонту теж не обійтися, оскільки потрібно буде освоювати квадратні метри, які ще пам’ятають колишніх господарів. Можна, звичайно, спробувати обійтися невеликим косметичним ремонтом, але при цьому в майбутньому Вам можуть загрожувати малоприємні сюрпризи у вигляді протікання труб або займання електропроводки. До того ж, варто скористатися тим, що в новій квартирі ще немає меблів, і ніщо не заважає проведенню ремонту, тим більше капітального.

Можливо, не варто витрачати час і переводити дорогі матеріали, щоб випрямити потріскані та криві стіни, які вже відслужили свій термін, іноді швидше і дешевше побудувати нові, у будь-якому разі — надійніше. Можливо, своєчасно проведений капітальний ремонт квартири виявиться більш розумним рішенням і Ваша квартира не вимагатиме до себе уваги ще довгі роки. Пропонуємо Вам ознайомитись з основними роботами, які виконуються при складному капітальному ремонті квартири. Статті розташовані у порядку виконання робіт та забезпечені великою кількістю фотографій. Усі фото зроблено під час проведення ремонту в однокімнатній квартирі.

You may also like...