Як найкраще влаштувати освітлення свого будинку?

Фахівці фен-шуй вважають люстру чудовим засобом для накопичення та розподілу позитивної енергії у приміщенні, де збирається вся родина.

Особливо, якщо це люстра з гронами кришталевих крапельок, що звисають і переливаються. Потоки такого «світлого дощу», відбиваючись від поверхонь, наповнюють приміщення найпозитивнішою енергією. Підсилити ефект можна іншими освітлювальними приладами, що заломлюють промені та підсилюють загальну освітленість. Втім, і без фен-шуя ясно: там, де світло ллється вільно і грає у просторі, почуваєшся легко та вільно. Тому замість кришталевої люстри можна використовувати інші джерела світла (наприклад, точкові або плафони загального світла), але при цьому їх розміщення потрібно ретельно продумати так, щоб кожен куточок отримував свою порцію світлової енергії і додав затишку в будинку. Дзеркала, скляні поверхні фоторамок, ваз, стільниць та інші милі домашні штучки, а також бра, торшери, настільні та підлогові лампи допоможуть вам у цьому. Розподіляйте світильники по кімнаті без світлових «провалів». Освітлення спальні У кімнаті для відпочинку ніщо не повинно вас напружувати. Тому і світильники краще «ввічливі»: яскраві «сонця», що не нависають прямо над головою, а «супутники», які послужливо чекають свого часу. Настінні бра, лампи, торшери – ось що дозволить вам повністю розслабитися після робочого дня. У спальні віддавайте перевагу м’якому світлу.
Максимально ясна функціональність кухні диктує такий самий підхід у висвітленні. Окрім загального освітлення, тут знадобиться місцеве. Обов’язково добре освітлюйте плиту та поверхню, на якій готуєте, а також стіл, за яким ви приймаєте їжу. Вбудовані лампочки, плафони, люстри з абажуром, регульованим по висоті, внутрішнє підсвічування засклених шаф – ці деталі створять на кухні особливий затишок та почуття безпеки. Майте на увазі, що колір має значення: жовтий та тепло-рожевий збільшують апетит, синій, зелений, білий – зменшують. Наголошуйте на «смачних» моментах життя чистим світлом! Освітлення дитячої кімнати Розсіяне світло цій кімнаті не підходить. Діти люблять весело оформлені світильники (люстри-літачки, повітряні кулі, квіти, добрі казкові герої тощо) і інтуїтивно відчувають: все добре добре проходить яскравим світлом, а не слабо тліє. До того ж дітям часто доводиться писати, малювати або виконувати іншу роботу за столом. Тому подбайте про яскраве освітлення дитячої та зручної настільної лампи з великим непрозорим ковпачком, залишивши тьмяним лише один прилад — нічничок. Чим більше світла у дитячій, тим краще в ній живеться дитині!
Ванна – особливості вибору світильників Основні вимоги до світильників у ванній та туалеті – вологонепроникність та стійкість до перепадів температур (зверніть увагу на закриті матові плафони та бра). Щоб було зручніше впорядковуватися, крім загального світла, встановіть по сторонах або зверху над дзеркалом і раковиною матові світильники інтенсивного розсіяного світла. Чим більше різноманітних міні-світильників ви використовуєте у ванній, тим інтимнішою стане обстановка. У ванній світ повинен акцентувати не стіни, а вас! Коридор і передпокій Загальне враження від приміщення складається відразу після того, як людина зайшла до нього. Крім того, саме в передпокої ми проводимо останню ревізію свого вигляду перед виходом у «світ». Отже, коридор не має жодного морального права залишатися темним! Яскраві точкові стельові джерела світла і люстра з рухомими деталями плюс бра біля дзеркала припадуть тут дуже до речі. Зустрічайте та проводжайте гостей з відкритою душею, повною світла!

You may also like...