Рослини в оформленні вітальні

Ви любите рослини і, можливо, навіть мрієте про оранжерею, але для неї зовсім немає місця? Вітальню можна оформити за допомогою рослин так, що вони стануть її головною окрасою. Особливо якщо в ній є еркер або до неї примикає теплий балкон – дизайн інтер’єру обіцяє бути дуже цікавим.

Якщо Ви вирішили зробити рослини значеннєвим центром кімнати, подбайте про те, щоб ніякі деталі інтер’єру не перетягували увагу на себе. Оздоблення має виконувати другорядну роль, але при цьому бути гармонійною та стильною. Якщо Ви використовуєте в оформленні рослини з невеликим листям та квітами, то стіни однозначно повинні бути однотонними. А ось велике зелене листя відмінно виглядає на строкатому тлі. Занадто темні стіни вимагатимуть додаткового підсвічування, тому краще, якщо оздоблення буде світлих, прозорих тонів.

Висвітлення теж має бути підпорядковане рослинам. Штори та жалюзі не мають сенсу, зате сонячні промені повинні вриватися у приміщення безпорадно. Пам’ятайте, що максимальне освітлення зберігається лише біля вікна. Вже через півметра залишається лише 30% вуличної освітленості, через метр – 18%, а через два – всього лише 7%. Тому, швидше за все, доведеться використовувати підсвічування. Місцеве підсвічування застосовується для рослин на стелажах – там будуть доречні лампи 20-30 Вт. Для груп рослин доречні підвісні лампи зверху – на 7- Вт. І, нарешті, щоб висвітлити велику площу, потрібна лампа на 250 Вт. Сильніші застосовувати не варто: вони дратуватимуть очі.

Вибагливість до світла рослин різна. Якщо Ви захочете завести екзотичні тенелюбиві види, доведеться придбати люмінесцентні лампи синьо-фіолетового або помаранчевого світла. Вони не виключають і освітлення для людей – його краще оформити у вигляді торшерів та світильників, що звисають зі стелі.

Ефектно створює дизайн інтер’єру бамбука. Зазвичай він знаходиться у скляних колбах. Він чудово створює атмосферу розкішного шику. До умов він зовсім не вимогливий.

Які ж використовувати матеріали? Замислюючись над покриттям для підлоги, варто розуміти, що рослини постійно поливають, а значить, в приміщенні буде підвищена вологість крім того, земля може падати на підлогу. Добре буде виглядати плитка або керамограніт. Якщо він здається занадто холодним, можна зробити теплу підлогу. На стінах будуть доречні шпалери, що миються, або ж стінові панелі. Гарне рішення – структурна «кладка», за якою в’ються ліани.

Пам’ятайте, що будь-яка техніка не дуже прихильна до вологого мікроклімату. Також у вітальні не варто спати: вночі рослини виділяють CO2.

За допомогою рослин можна виконати зонування. Наприклад, вони можуть зіграти роль захисних ширм навколо місця для читання або інтимної бесіди. У ролі таких рослин можуть виступити діжки з пальмами (можливо, пересувні). Враховуйте, що кашпо, що звисають зі стелі, зорово зменшують помешкання, а високі рослини, що стоять на підлозі, навпаки збільшують його. Добре, якщо з дивана відкривається ефектний вид на квіткову композицію.

Якими будуть меблі? Гарно виглядатиме дачний стиль – плетені стільці, крісла, гойдалки, легкі столики. Красиво виглядають ковані елементи, увиті рослинами.

Вибирайте дизайн інтер’єру з рослинами так, щоб він приносив Вам задоволення. І якщо потрібно, проконсультуйтеся зі спеціалістами – вони допоможуть запобігти всім можливим проблемам, які у Вас можуть виникнути.

You may also like...