Дизайн інтер’єру кімнати школяра

Мешкання школяра – це вже не зовсім дитяча! Точніше, це більше, ніж дитяча, адже вона поєднує і ігрову зону, і зону занять, і звичайно ж зону відпочинку. Яким буде її дизайн інтер’єру, і як краще зонувати таку кімнату?

Характерна риса кімнати школяра – у її специфіці. Учорашня маленька дитина потихеньку дорослішає, і в них поступово з’являються більш менш серйозні обов’язки. Щоб дитині було легко та цікаво вчитися, і вона повноцінно відпочивала, поділ на зони має бути дуже чітким.

Зона відпочинку
Створюючи оптимальний навчальний простір, ми часто забуваємо, що дитині необхідно ще й повноцінно відпочивати. Центральне місце в зоні відпочинку, звичайно ж, має зайняти ліжко. Найпопулярніші варіанти – ліжка-горища та двоярусні. У невеликій кімнаті ігрова зона може розміщуватися прямо під спальним місцем. Але це не місце для навчання – тут у будь-якому випадку буде замало світла для того, щоб займатися. Зону добре виділити світлими тонами.

Навчальна зона
Це місце дуже відрізняється залежно від віку дитини. Для молодшого школяра добре, якщо в цій зоні знаходиться щось підбадьорювальне – наприклад, постери улюблених героїв чи одна улюблена іграшка. Дитині потрібно буде допомагати з уроками, а значить, окрім її власного робочого місця, потрібен буде стілець для мами чи батька. А ось комп’ютер буде зайвим. Меблі повинні бути в першу чергу зручними, від цього залежить постава. А це означає, що вона повинна рости разом із дитиною (трансформуватися чи купуватись нова). Найкраще, якщо ця зона перебуватиме біля вікна.

Ігрова зона
У ній дитина зможе відпочити та переключитися від навчальних справ. Тут – місце для улюблених захоплень дитини. Наприклад, тут може бути стіл для малювання та ігор в конструктори, тренажер або турнік. Але при цьому вона не повинна бути візуальним центром кімнати – місце належить навчальній зоні. Важливо, щоб дизайн інтер’єру цієї частини відображав дорослішання і постійно оновлювався.

Зона зберігання
У дитини вистачає найрізноманітніших речей – від взуття та одягу до канцелярського приладдя. Все це зручно розміститься у шафі. Ще один варіант – це окрема шафа та стелаж для дрібніших речей. У комоді можна зберігати і білизну, і іграшки.

Облаштовуйте дизайн інтер’єру дитячого на свій смак, але враховуйте і смаки Вашої дитини. Адже цього його територія і від його комфорту залежатиме і здоров’я, і успішність.

You may also like...