Що таке фен-шуй-дизайн?

Фен-шуй — напрям, що стрімко набирає обертів у сучасному суспільстві. Як гороскоп, про який багато хто не знає, як він працює, але читає або слухає регулярно, так і фен-шуй: хоч часто і незрозуміло, як він працює, все більше людей хочуть застосувати його для привнесення гармонії та затишку до свого будинку, квартири чи офіс.

Фен-шуй прийшов до нас із Китаю. Це наука та мистецтво про гармонізацію простору навколо, щоб нам комфортно жилося та працювалося. Цій течії вже понад 3000 років, тобто можна сказати, що вона пройшла перевірку часом. Якщо ви вже хоч скільки цікавилися питанням фен-шуй, то знаєте, що існує багато різних шкіл і напрямків. Яку вибрати? Що дає кожний? Яка методика дієвіша і проста у застосуванні? Чи треба рухати ліжко? Що робити, якщо її посунути неможливо? Як бути, якщо у домочадців різні «сприятливі напрямки»? Ці та подібні питання виникають у кожного, хто хоч трохи поринув у досліджувану тему. Ваша авторка через них пройшла, тому може дати компетентні відповіді. Діагностика по фен-шуй Що дає фен-шуй-прогноз, або фен-шуй-аудит, як його іноді називають (інші назви – фен-шуй-діагностика, фен-шуй-аналіз)? У будь-якому випадку йдеться більш-менш про одне й те — про дизайн або організацію простору по фен-шуй. Консультант проводить виміри компасу у вашому будинку або квартирі, а також ретельно вивчає сам будинок, його околиці і найближчі будівлі. Грамотний консультант дізнається приблизний рік будівництва будинку, який стан справ у мешканців – якщо ви вже прожили в будинку якийсь час. Після з’ясування всіх питань і збору відомостей, а найголовніше бесіди з клієнтом, консультант починає будувати так звану карту приміщення.

Для побудови карти приміщення потрібний план квартири чи житлового будинку. На основі нього консультант малює енергетичну карту, тобто яким чином розміщуються енергії у квартирі чи будинку. Що свідчить ця енергетична карта? З неї видно, де в будинку знаходиться зона, пов’язана з фінансовим успіхом, де, навпаки, несприятлива зона для справ. Також розглядаються зони, придатні для сімейних стосунків, які «відповідають» за здоров’я і т. д. Деякі школи фен-шуй виділяють зони кар’єри, сім’ї, здоров’я, творчості, багатства тощо щодо входу в будинок або квартиру, інші визначають ті ж зони по компасу. Однак кожен будинок індивідуальний. Форма будинку, поверховість, розташування по сторонах світу – все відіграє роль, саме ці фактори враховуються, зокрема, в підході школи «Зірки, що летять». Вибираючи консультанта, запитайте його, до якої школи він належить, професійний консультант має досвід роботи, як правило, у кількох напрямках фен-шуй. Найперспективнішими й викликають довіру є школа форм і вже згадані «Зірки, що летять» за ретельність і повноту вимірювань, врахування особливостей як вдома, так і особистостей мешканців.

Крім енергетичної карти квартири чи будинку, консультант повинен надати звіт — опис з поясненням по всіх зонах квартири. Якого пояснення ви побачите? Це також сильно залежить від школи, до якої належить консультант. У школі «Летячі зірки» ви отримаєте рекомендації щодо кольорів, матеріалів, форм меблів та оздоблювальних матеріалів (якщо необхідно), і звичайно, призначення приміщень, оптимальне використання кожної зони в квартирі чи будинку. Якщо потрібне перепланування, то консультант запропонує зухвалий, але вірний і щадний варіант, щоб клієнт міг вибрати за бажанням той, що йому ближче. Також додається перелік коригувальних засобів для нейтралізації несприятливих зон.

You may also like...