План будівництва заміського будинку

Будівництво власного заміського будинку – дуже відповідальний і часто багаторічний проект. Великі заміські будинки зі складною архітектурою можуть будуватися від року до трьох років. Йдеться, звичайно, про будівництво будинку під ключ – з усіма інженерними та оздоблювальними роботами, з благоустроєм ділянки.

Одноповерховий будинок до 200м2 можна побудувати за один рік або навіть один будівельний сезон – з весни до осені.

Крім кваліфікованих робітників, важливим фактором для швидкого будівництва є необхідний обсяг фінансування на всіх етапах виконання робіт.

Для того, щоб будівництво не перетворилося на нескінченно довгий і незрозумілий процес, а також щоб «вписатися» в існуючий або запланований бюджет, необхідно знати та розуміти всі основні етапи, які необхідно пройти на шляху до будинку своєї мрії.

ПОЕТАПНИЙ ПЛАН БУДІВНИЦТВА БУДИНКУ:

  1. Вибір та купівля ділянки
  2. Вибір проектної компанії та проекту заміського будинку
  3. Отримання дозволу на будівництво
  4. Будівництво коробки будинку
  5. < li>Виробництво інженерних та оздоблювальних робіт, благоустрій ділянки
  6. Введення заміського будинку в експлуатацію

1. ВИБІР І КУПІВЛЯ ДІЛЯНКИ

Вибирати ділянку для будівництва заміського будинку необхідно ретельно, адже від цього залежатиме комфорт довгоочікуваного заміського життя. необхідно дуже ретельно, адже від цього залежатиме комфорт довгоочікуваного заміського життя. Необхідно оцінити віддаленість ділянки від міста та соціальних об’єктів, існуючу та перспективну інфраструктуру району, а також екологічну обстановку.

Будувати будинок можна лише на землях СНТ чи ІЖС. У кожного є як переваги, так і недоліки.  

2. ВИБІР ПРОЕКТНОЇ КОМПАНІЇ І ПРОЕКТ ЗАМІСЬКОГО БУДИНКУ

Проектування свого майбутнього будинку необхідно довіряти лише досвідченим проектним організаціям, які мають гідну репутацію на ринку.

Проект майбутнього будинку можна вибрати з широкого спектру готових архітектурних рішень або розробити його індивідуально, виходячи з особистих уподобань та побажань.

Готовий проект коштуватиме дешевше і розпочати будівництво можна буде у найкоротші терміни. Індивідуальне проектування може зайняти від одного до трьох місяців залежно від обсягу будинку, складності прийнятих рішень та кількості внесення змін у процесі проектування. Індивідуальний проект будинку коштуватиме в кілька разів дорожче за готовий, але при цьому він відповідатиме всім вашим вимогам, матиме ідеальну відповідність з навколишнім ландшафтом і відображатиме ваші уподобання в архітектурі.

3. ОТРИМАННЯ ДОЗВОЛУ НА БУДІВНИЦТВО

Для отримання дозволу на будівництво індивідуального житлового будинку необхідно подати пакет необхідних документів до Служби Державного будівельного нагляду та експертизи Санкт-Петербурга.

  • правовстановлюючі документи на земельну ділянку
  • містобудівний план земельної ділянки або проект планування території та проект межування території
  • схема планування ділянки, з позначенням місця «посадки» будинку
  • розділи проекту, що містять архітектурні (АР) та конструктивні (КР) рішення

Документи подаються в електронному вигляді на Порталі Держпослуг (www.gu.spb.ru).

4. БУДІВНИЦТВО КОРОБКИ БУДИНКУ

Коробкою будинку називають сукупність його основних конструктивних елементів: фундамент, зовнішні та внутрішні несучі стіни, монолітні сходи та перекриття, конструкції даху з покриттям покрівлі.

Будівництво коробки будинку займає менше часу, ніж може бути. Коробка будинку заміського будинку зводиться від одного до трьох місяців за умови необхідної кількості робітників на об’єкті та своєчасного фінансування.

You may also like...