Технологія будівництва будинку з газобетону

ОСНОВНІ ПЕРЕВАГИ ДОМУ З ГАЗОБЕТОНУ

Газобетон – це сучасний штучний камінь, він має ряд властивостей, що вигідно відрізняють його від інших матеріалів.

  • Широкі можливості архітектурних рішень
    Газобетонні блоки мають відмінну геометрію та легко піддаються різанню прямо на будівельному об’єкті. З газобетону легко можна виводити складні форми та обсяги для будь-яких архітектурних стилів.
  • Швидкість будівництва
    Газобетон, виготовлений на якісному промисловому обладнанні, має відмінну геометрію. При існуючій легкості матеріалу, вести з його допомогою будівництво можна дуже швидко.
  • Технічні характеристики
    Газобетонні блоки мають відмінні тепло та звукоізоляційні, екологічні та міцнісні характеристики. Газобетон виготовляється з натуральних мінеральних матеріалів: цементу, піску, вапна, алюмінієвого порошку та води, а його структура – зовнішні шуми без додаткової шумоізоляції.

Запорукою міцності та надійності готових конструкцій з газобетону є розрахунок та підбір щільності блоків.

ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРО ГАЗОБЕТОН:

ЯК ВИБРАТИ ГАЗОБЕТОН

Якщо ви проектуєте та будуєте будинок із залученням професійних організацій, то марка газобетону підбирається та вказується в архітектурному розділі проекту. У разі будівництва власними силами газобетон необхідно вибирати за такими показниками:

  • Газобетон має бути тільки промислового виробництва. Блоки мають набирати свою міцність у автоклавах. Тільки такий газобетон може стати матеріалом для якісного будівництва.
  • Товщина блоків впливає на теплопровідність та загальну несучу здатність конструкцій. Чим вище щільність блоків, тим краще його показники теплопровідності. Чим більша товщина і вище щільність, тим надійнішим і теплішим буде весь будинок. Для будівництва заміських будинків у Ленінградській області найчастіше використовується газобетон марки D400 завтовшки 375мм.
  • Газобетонні блоки можуть бути плоскими блоками або з пазогребневою системою. Це не відбивається на якісних характеристиках матеріалів, а лише на зручності виробництва різних етапів.

ЩО ВИКОРИСТОВУВАТИ ЯКІСТЬ СУЧАСНОЇ РЕЧОВИНИ

Насамперед необхідно знати, що для газобетону використовувати чистий цемент заборонено! Газобетон забере всю вологу з цементного розчину раніше, ніж він виявить свої властивості, що клеять. Така кладка не може бути надійною та довговічною.

Для кладки стін з газобетону можна використовувати спеціальну клейову         суміш або поліуретанову клей-піну.

До складу клейової суміші крім портландцементу та піску входять спеціальні добавки та модифікатори, що утримують вологу від вбирання в пористі газобетонні блоки.

Для перешкоди утворенню містків холоду, товщина клейового шва має бути не більше 4мм. Не можна «розмазувати» розчин, що виступає зі швів, по вертикальній поверхні стіни. У таких місцях газобетон може втратити унікальні теплотехнічні властивості.

Клей-піна досить новий, але вже добре зарекомендував себе матеріал. Використання клею-піни значно зменшує час виконання робіт кладок, так як не витрачається час на її приготування на будмайданчику. Товщина швів поліуретанового клею не перевищує 2 мм. При будівництві за допомогою клею-піни необхідно уважніше підходити до виробника газобетону, адже навіть незначні порушення геометрії блоків можуть негативно позначитися на якості всієї кладки.

ЯК ЗАБЕЗПЕЧИТИ НАДІЙНІСТЬ ГАЗОБЕТОННОЇ КЛАДКИ

Для забезпечення надійності та зняття зайвих усадкових навантажень зі стін, необхідно проводити армування газобетонної кладки.

Розрізняють горизонтальне та вертикальне армування стін. Вертикальне армування застосовується в районах високої сейсмічної небезпеки, горизонтальне армування необхідне у всіх випадках будівництва з газобетону.

You may also like...