Квіти аристократів для прикраси простих квартир та садів

Ще у 17 столітті з Південної Африки до нашої країни потрапила пеларгонія.

Її називають королівською, оскільки краса рослини не дозволяла спочатку вирощувати її у звичайних будинках, і милувалися нею лише аристократи у спеціальних квіткових оранжереях.

Доступною для звичайних людей пеларгонія стала в 19 столітті і з того моменту набула найбільшої популярності для озеленення території.

Особливості

Королівська пеларгонія є найкрасивішим видом кімнатних рослин із 280 існуючих. Утримувати її досить складно, оскільки з капризами цієї рослини не кожен здатний впоратися.

Тим не менш, її краса зачаровує настільки, що будь-яка дівчина готова доглядати її, щоб милуватися рослиною. Цвіте пеларгонія на другий рік після висадки, а продовжується цвітіння до 4 місяців на рік.

Королівська пеларгонія може бути кількох сортів і найпопулярніший із них – це сорт «Ангели». Такі квіти дуже схожі з братками. Забарвлення передбачає наявність на пелюстках різних прожилок і цяток.

Кущ рослини має правильну круглу форму до 30 см у висоті. За ароматом пеларгонія дуже нагадує лимон.

Є такі сорти рослини, які мають тоненькі стебла. Їх можна використовувати для створення підвісних композицій та для висадки на віконних контейнерах.

Де вирощувати

Пеларгонія чудово житиме, радуватиме своїх господарів як у горщику в квартирі, так і в саду вашого котеджу. Місце краще вибрати найсвітліше і з гарною вентиляцією. Якщо ви вирішили за допомогою пеларгонії здійснити озеленення двору, то підберіть місце наполовину в тіні.

Як уже згадувалося, ця рослина дуже примхлива і буде радою, якщо ви знайдете золоту середину між сухим і надто вологим ґрунтом.

У період зростання навесні рослина вимагає частого поливу, оскільки палючі промені сонця можуть вкрай несприятливо на неї впливати. Взимку полив потрібно трохи скоротити.

Принципово до вибору ґрунту підходити не потрібно. Однак якщо є вибір, то краще зупиниться на суміші з торфу, перегною та піску. Регулярно розпушуйте її поверхню. Необхідно встановити дренаж, оскільки застій води не сприяє хорошому зростанню квітки.

У травні найкраще проводити щорічну пересадку. Якщо хочете ще більше кольорів пеларгонії, то можете розмножувати її за допомогою насіння або вегетативним способом. Найкращий період для висаджування насіння – з грудня до лютого.

You may also like...